onsdag 28 juli 2010

Tant!

Jaha nu har man fyllt det stora 30, nu är jag tant på riktigt.
Det blev stort galej på den stora dagen. Jag och familjen bakade och lagade mat i flera dagar, men det var det värt. Många fina människor, presenter och god mat blev resultatet både jag och systeryster är nöjda med att vara tanter.

Ni får njuta av ett recept av de alla så länge, kommer kanske mer sen. En av "tårtorna" var rabarberkaka a´la Leila Lindholm. Mycket mycket god!




Ingredienser
3 st ekologiska ägg 2,5 dl strösocker 50 g smör 1 dl mjölk 1 tsk svarta kardemummakärnor 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 100 g mandelmassa 1 st stor eller 2 späda rabarberstjälkar 25 g smör 2 msk strösocker 1 tsk malen kanel smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret, rör i mjölken och nystötta kardemummakärnor och blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Riv mandelmassan och tillsätt den.

6. Skala rabarbern och skiva den i 1-2 cm bitar. Stek den mjuk i smör, strösocker och kanel.

7. Fyll en smord och bröad ugnsform, 15 x 20 cm med smeten. Tryck ner de stekta rabarberskivorna.

8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar