onsdag 30 juni 2010

Äppelris

Jag och Tant C delar ännu en hobby och det är matlagning och bakning. Det är alltid roligt att prova på nya recept och testa sig fram.

På sommaren är det dock svårt att komma vad man ska äta, att äta varmt när det är typ 100 grader ute känns inte så lockande. Så häromdagen testade jag att göra Äppelris. Det smakar By (stället jag växte upp på) barndom, sommar och ljuvliga äpplen. En perfekt sommarmåltid på balkongen i solnedgång.









1 dl Grötris
7 dl Vatten
5 Syrliga äpplen
1 Bit hel kanel Strösocker Mjölk eller grädde till Servering

Koka riset med vatten och kanelstång på svag värme i 20 min. Skala under tiden äpplena och skär i tunna skivor. Lägg dem över riset och strö en sked socker över. Låt småkoka ytterligare ca 10 min. Lyft upp kanelstången och vänd ner äpplena försiktigt i riset. Smaka av med lite mer strösocker och låt äppelriset svalna. Servera med en doft kanel och gräddmjölk eller bara mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar