måndag 6 september 2010

Höstsylt


Nu har hösten anlänt så nu är det äntligen dags att börja med att sylta, förvälla svamp och göra goda äppelpajer.

Jag har bara syltat än så länge och den blev så ruskigt god.




Rabarbersylt med kanel

Kanel är en god brytning mot rabarbersmaken, låt gärna sylten stå till sig någon vecka så sväxer smaken ytterligare.

Du behöver

  • 2 liter rabarber
  • 2 dl vatten
  • 8 dl socker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 kanelstänger
  • 2 tsk citronsyra

Gör så här

Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka en sockerlag på vatten och socker och lägg i kanel och kanelstänger. Låt sjuda några minuter. Ta upp stängerna och lägg åt sidan.

Lägg ner rabarbern och citronsyran och låt sjuda cirka 20 minuter. Skumma väl.

Slå sylten på rengjorda burkar. Skär eller bryt kanelstången i mindre bitar och fördela mellan burkarna.

Gott att servera till vaniljglass, kex och vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar